Doğallığın İzinden gidiyoruz: 8 Adımda Yok Gibi Makyaj

Makyajda dikkat çekmek ve göze çarpmak ön plana çıkarken son zamanlarda bu düşünce arka plana atılarak “yok gibi makyaj” trend haline gelmiştir. Özellikle abartılı makyaj tercih etmeyen, doğallıktan yana olan kadınların kullandığı bir makyaj yöntemi haline dönüştü.  Varla yok arasında olan bir makyaj trendinden bahsediyoruz. Bu makyaj tekniğinde amaç sadece kusurları kapatıcı doğallığı öne çıkarıcı küçük dokunuşlarda bulunarak sade, duru ve canlı bir görünüm elde etmek.  Daha önceki makyajlarınızda kullandığınız koyu ve parlak rujları, dikkatleri üzerine çeken farlarınızı, gözlerinizi ortaya çıkaran eyelinerlarınızı bir kenara bırakın. İstediğimiz şey son derece doğal ve canlı bir görüntüye kavuşmak.  Doğru ürünleri cildinizin doğru yerlerine uygulayarak bu görünümü elde edebilirsiniz.

Yapaylık ve kalıp gibi duran makyajlardan uzaklaşın! Doğal güzelliğinizi kusurlarınızı kapatarak sade ve canlı bir görünüme kavuşarak yakalayın!

“Yok gibi makyaj” için 8 tüyo :

Nemlendirici


Cildi Nemlendirme

İlk adımımız nemlenmiş bir cilt. Uygulanacak olan makyaj ürünlerinin daha sağlıklı ve canlı bir görüntü oluşturması için cildinizi kuru bölge kalmayacak şekilde nemlendirin. İyi nemlenmiş bir cilt doğal makyaj yaparken bize kolaylık sağlayacaktır.

 

 

Kapatıcı

Tene Uygun Kapatıcı

Fondöten kullanmadığımız makyajımızda göz altı bölgenize az miktarda, noktalar halinde kapatıcı uygulayarak daha doğal ve aydınlık bir görünüme ulaşın. Kapatıcıyı göz altlarınıza uyguladıktan sonra parmaklarınızla veya süngerle göz altı morluklarının üzerine doğru dağıtabilirsiniz. Kapatıcınızın kalıp görünümü vermemesine özen gösteriniz.

 

 

 

Kirpik Belirginleştirme


Kirpikleri Belirginleştirme

“Yok gibi makyaj”  da en önemli adımlardan birisi de kirpikler. Amacımız kirpiklerin belirginleşmesi fakat yapacağımız şey diğer makyajlarda yaptığımız gibi çift kat rimel kullanmak olmamalı. Tek kat rimel kullanarak kirpiklerin hacim kazanmasını sağlayabiliriz. Tabi kullandığımız rimel de doğal görünüm açısından önem taşıyor.

 

 

 

Kaşları Düzeltme

Kaşları Düzeltme

Yapmacık, içi doldurulmuş, direkt göze çarpan kaşları unutun. İhtiyacımız olan şey kaşların yapaylıktan uzak düzgün ve sabit bir görünüme kavuşması. Tercih ettiğiniz ürünün transparan bir kaş maskarası olmasına özen göstermelisiniz. Kaşlarınızı tarayıp doğal bir görünümde sabitleyebilirsiniz.

 

 

 

Bronz Uygulama

Bronzer Uygulama     

Hafif renk ve canlılık sağlaması için bu aşamada krem formuna sahip, likit bronzerler tercih edilebilir. Yapaylıktan uzak durması için renk olarak cildinizden fazla koyu tonlar tercih etmemelisiniz. Krem veya likit formuna sahip ürünlerle cildinize hafif ıslaklık vererek canlılık kazandırabilirsiniz.

 

 

 

Doğal Allık Uyguluma


Doğal Allık Uygulama

“Yok gibi makyaj” için öncelikle cildinize en uygun renk tonunu bulmalısınız. Doğal bir görünüm için allığı çok hafif bir şekilde, küçük dokunuşlarla yanaklarınızın orta kısımlarına ve elmacık kemiklerinize uygulayabilirsiniz.

 

 

 

Işıltı

Işıltı

“Yok gibi makyaj” da yapay ve çok göz alıcı olan parıltılardan uzak durmalıyız. Hafif ve doğal makyajımızda highlighter seçimi yaparken çok dikkatli davranmalıyız. Highlighter olarak metalik ve fazla parıltı bırakmayan bir ürün tercih etmelisiniz.  Böylelikle cildiniz doğal bir ışıltıya kavuşacak. Highlighterı elmacık kemikleriniz üzerine hafifçe uygulayabilirsiniz.

 

 

 

 

Dudak Tonu Nude

Dudak Tonu Nude

Doğal makyajımızın en önemli dokunuşlarından biri dudak tonunuza yakın nude ruj. Şeftali ve pembe tonları nude renklerden yararlanabilirsiniz.  Rujumuzun ne mat ne de parlak bir görünüme sahip olmasını istiyoruz. Dudak renginize uygun renklerden oluşan ruju parmaklarınızla dudaklarınıza uygulayabilirsiniz.

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu