Büyük Beden Abiye Elbise Seçiminde Dikkat Edilecek Noktalar

Bundan 15-20 yıl öncesinde büyük beden giyenler için kıyafet bulmanın zorluğundan bahsedilirdi. Ancak günümüzde büyük beden kıyafet üreten giyim markalarının sayısı arttı ve gün geçtikçe daha da çoğalıyor. Büyük beden kadınlar da kendi zevklerine ve tarzlarına uygun kıyafetleri kolaylıkla bulabiliyor. Butiklerde olduğu gibi birçok ünlü markanın mağazalarında ve web sitelerinde de aranan ürünler mevcut.

Elbette büyük beden kıyafet alışverişinin de kendi içinde kuralları ve incelikleri bulunuyor. Aslında her şey kişinin kendi bedenini tanıması ve sevmesiyle başlıyor. Böylece fiziksel özelliklere en uygun modellerin seçilmesi kolaylaşıyor. İdeal kabul edilen kilolarda olan kadınların da kendi vücut tiplerine uygun seçimler yapması gerektiğini, aksi halde ortaya kötü sonuçlar çıkabileceğini unutmamak gerek.

Satın Alınacak ürünlerin Mutlaka Denenmesi Gerekir

Alışveriş sırasında zamandan kazanmak için beğenilen ürünleri denemeden almaya meyilli olanlar vardır. Bu yaklaşım o an için zamandan kazandırıyor gibi görünse de sonradan iade ya da değişim için daha fazla zaman kaybettirebilir. Çünkü ürünün kalıbı normalden dar ya da bol olabilir. Ya da kesim özellikleri kişinin tipine uygun olmayabilir. Bazen de kişi farkında olmadan bir iki beden küçülmüş ya da daralmış olabilir.

Daha sonra pişmanlık yaşamamak ve içe sinecek doğru parçaları seçebilmek için özellikle büyük beden kıyafetlerde mutlaka ürünleri deneyip aynadaki görüntüye bakmak gerekir.

Büyük Beden Abiye Elbise Seçiminde Dikkat Edilecek Noktalar

Renk Seçimine Dikkat!

Büyük beden kadınların giyim alışverişinde koyu renk kıyafetleri sıklıkla tercih ettiği görülür. Siyah renk bu alışverişlerin yıldızı gibidir. Lacivert, koyu bordo, koyu yeşil gibi renklerin de fazla kiloları kapatacağı düşünülür. Elbette bu yaklaşımın doğruluk payı vardır.

Ancak büyük beden kadınların da istedikleri renkteki kıyafetleri giyme şansının olması gerekir. Koyu renkler bazen mevsim ve giyilen ortama göre çok şık ve doğru seçimler olabilir ancak gerektiğinde açık renk giymekten kaçınmamak en doğrusudur.

Modacılar da fuşya, açık mavi, mor, sarı, açık bej gibi renklerde büyük beden tasarımları yapmaya başlamıştır. Bu ürünlerin içinde her kadının beden özelliklerine ve zevkine uygun tasarımlar bulunacaktır.

Eğer desenli kıyafet giyilecekse küçük desenli olanlar tercih edilebilir. İri desenler bedeni de olduğundan daha iri gösterebilir. Her zaman söylendiği gibi çizgili kıyafetlerde dikey çizgileri tercih etmek daha doğrudur. Yatay çizgiler de iri desenler gibi kişiyi olduğundan birkaç beden daha büyük gösterebilir.

Beden Özelliklerine Uygun Modeller Seçilmelidir

Büyük beden kadınların kendi bedenini tanıması ve sevmesi çok önemlidir. Mesela büyük beden giyen birçok kadının kiloları basen ve bacak bölgelerinde toplanır ve beli incedir. Bu vücut tipine “armut tipi vücut” da denir. Böyle bir durumda belin inceliğini ortaya çıkarmak doğru olacaktır. Belde daralıp geniş bir etekle aşağı inen elbiseler bu vücut tipindeki kadınları olduğundan zayıf gösterecektir. Kiloların karın ve bel kısmında toplandığı elma tipi vücutlarda ise göğüslerin altından itibaren genişleyen elbise modelleri daha iyi duracaktır.

Yine basenler genişse boru paça pantolonlar basenleri kapatacaktır. Bacaklar kısa ve kilolu ise uzun etek ve elbiseler tercih edilebilir. İsteğe göre kısa yırtmaçlarla bu etekler hareketlendirilebilir.

Beden özelliklerini bilen bir kadın, farklı kıyafet modellerini deneyerek kendine en uygun olan stilleri öğrenebilir. Bu bilgiler her zaman doğru seçimler yapmaya yardımcı olacaktır. Fazla kiloları kamufle etmek her zaman mümkündür.

Elbise Seçilirken Dikkat edilmesi Gerekenler

Elbise giymek kadınlara hem kadınsı hem de şık bir görüntü kazandırır. Mevsime ve giyilecek ortama göre onlarca farklı elbise modeli bulunabilir. Büyük beden kadınların kendilerini mutlu hissedecekleri, kiloları kamufle edecek birçok elbise modeli de piyasada bulunabilir.

Model olarak çok fazla detayı olan hareketli modeller büyük bedenler için doğru seçim olmayabilir. Desen konusunda da büyük desenlerden kaçınmak daha doğrudur. Aslında elbise seçerken de kişinin kendi beden özelliklerine uygun seçim yapması gerekir. Mesela bacaklar ince ise diz hizasında ya da biraz daha yukarıda biten etekler kullanılabilir. Bu modeller kişiyi olduğundan uzun ve zayıf gösterecektir.

Basen ve göbek çevresinde toplanmış kilolar söz konusuysa bedene yapışacak kadar dar elbiseler tavsiye edilmez. Göğüslerin altından genişleyerek aşağı doğru inen elbiseler daha uygundur.

Büyük Beden Abiye Elbise Seçiminde Dikkat Edilecek Noktalar

Kumaşlar Konusunda Doğru Tercihler

Kıyafet satın alırken de özel dikim yaptırmak için kumaş alırken de dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Büyük beden kadınların vücudu saracak likralı kumaşlardan kaçınması gerekir. Aksi halde bu kumaşlar vücuda oturacak ve fazla kiloların göze batmasına neden olacaktır.

Uçuş uçuş kumaşlar, akışkan şekilde yukarıdan aşağıya inen kumaşlar ya da tok kumaşlar büyük beden kadınlar için ideal ürünlerdir.

Tunik ve Pelerin Gibi Kıyafetlerden Faydalanmak

Büyük beden kadınlar için pelerinler ve tunikler kurtarıcı olabilir. Özellikle tayt ya da dar pantolonlar giyildiğinde karın ve kalça bölgesindeki kiloların göze batmaması için pelerinlerle kamufle edilebilir. Aynı şekilde kısa eteklerle de pelerinler çok şık kombinler oluşturabilir.

Aksesuar Kullanımı Nasıl Olmalı?

Büyük beden kadınlar şık aksesuarlarla kombinlerini zenginleştirebilir. Sade renk ve modellerde bir kombin yapıldıktan sonra iri küpeler, kolyeler, bileklikler takılarak çok zengin bir görünüm sağlanabilir. Aksesuar kullanırken de bazı detaylara dikkat edilmelidir. Mesela beli kalın olan bir kadının açık renkli bir kemer takması tavsiye edilmez. Ya da göğüsler iriyse göğüs kısmında biten iri kolyeler pek uygun değildir.

Büyük beden giyen ve kısa boylu kadınların çanta seçiminde de bazı detaylara dikkat etmesi gerekir. Özellikle büyük ebatlardaki çantalar bu vücut tipi için pek uygun değildir. Daha küçük boyutlarda çantalar

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu