Bir Gömlekle Yapılacak 5 Farklı Kombin

Kıyafetleri uyumlu bir şekilde kombin yapmak, şıklık açısından çok önemlidir. Kadınlar için kombin yapmak tam bir baş belası olabilir. Ancak sadece bir gömlekle yapılacak 5 farklı kombin olabilir. Doğru parçaları seçtiğiniz sürece kombin yapmakta asla zorlanmayacaksınız. Siz de en kaliteli parçalarla seneye damganızı vurun.

Gömlek İle Kombin Önerileri

Gömlek çok kullanışlı ve rahat bir parçadır. Gömlekle kombin yapmak ise çok kolaydır.

Gömlek ile en uyumlu parçalar şunlardır;

  • Kot pantolon çeşitleri
  • Kumaş pantolon modelleri
  • Kısa ve dar etekler
  • Kalem etek modelleri
  • Şortlar
  • Yüksek bel pantolonlar
  • Siyah tayt

Bunlar gömlekle beraber giyebileceğiniz parçalardır. Etek giyecekseniz eğer uzun etek tercih etmemelisiniz. Hoş durmaz. En fazla midi boy giyilebilir.

Gömlek İle Kot Pantolon

Gömleğiniz ne renk ve ne model olursa olsun, dar kesim bir kot pantolonla harika görünecektir. Gömleği tamamen pantolonun içine sokabilir ya da sadece bir tarafını içine sokabilirsiniz.

Kot pantolonlar genelde beyaz ve siyah gömlek modelleriyle uyumludur. Gömleğiniz açık renkliyse, koyu renk kot pantolon, gömleğiniz koyu renkliyse de açık renkli kot pantolon giyin. Böylece çok boğucu ve sıkıcı bir kombin yapmamış olursunuz. Siyah kot pantolonlar da çok işinize yarayacaktır.

Beyaz kotlar ile gömlek kombinlerine yeni bir soluk getirebilirsiniz. Beyaz dar ve bilekte biten pantolonlar çok revaçtadır. Herhangi bir gömleğin bir kısmını pantolonun içine yerleştirerek çok salaş bir kombin yapabilirsiniz. Beyaz yırtık pantolonlar da sezona damgasını vuran ürünler arasındadır. Yırtık beyaz pantolon, gömlek ve uyumlu bir ceketle, en şık kombininizi yapabilirsiniz.

Kumaş Pantolon Ve Gömleğin Uyumu

Özellikle resmi ortamlarda, iş dünyasında ve önemli günlerde kumaş pantolon çok sık tercih edilir. Kumaş pantolonda siyah ve lacivert tonları en çok tercih edilenlerdir. Bazen gri de kullanılır. Bunların haricinde gömleğinizin rengine ve modeline bağlı olarak renkli kumaş pantolon da tercih edebilirsiniz. Ancak uzun gömlek giymemelisiniz. Kumaş pantolonla sadece kısa ve sportif gömlekler hoş olacaktır.

Beyaz gömlek ile birlikte kırmızı kumaş pantolon çok sıra dışı ve trend bir kombin önerisidir. Bu tarz bir kombinle birlikte küçük ve askısı zincirli çantaları tercih edebilirsiniz. Kırmızı renk haricinde pastel tonlarda kumaş pantolonları da tercih edebilirsiniz.

Bu renkler lila, toz pembe, açık mavi, limon sarısı ve yeşil olabilir. Hem renkli gömlek hem de renkli pantolon kombini de yapabilirsiniz. Ancak seçtiğiniz renkler birbiriyle uyumlu olmalıdır. Örneğin toz pembe gömlek ve limon sarısı pantolon kombini yapabilirsiniz.

Eteklerle Harika Gömlek Kombinleri

Etek de hiç şüphesiz gömlekle çok uyumlu bir parçadır. Kısa ve dar etekler gömlek ile her zaman giyilebilir. Kumaş etekler özellikle çalışan kadınlar için mükemmel tercihtir. Dar eteklerin haricinde normal kesim etekler de vardır. Gömleği eteğin içine düzgün bir şekilde yerleştirip sonrasında gömleğin etek kısmını hafif bol hale getirebilirsiniz. Bel kısmına da uyumlu bir kemerle kombininizi tamamlayabilirsiniz.

eteklerle yapılabilecek kombinler

Kısa ve dar eteklerin dışında bir de kalem etekler vardır. Kalem etekler gerçekten çok şık modellerdir. Ancak biraz risklidir. Yani fiziğinizin buna elverişli olması gerekir. Kalça kısmınızın ve basenlerinizin geniş ama çok kalın olmaması gerekir. Kalem etekler, orta kalınlıkta bacaklara ve geniş bir kalçaya çok yakışacaktır.

Kalem etekler genelde diz hizasında biterler ve arkalarında küçük bir yırtmacı olur% Beyaz gömlek ve siyah kalem etek en popüler kombin önerisidir. Renkli kalem eteklerle beyaz gömlek kombini de yapılabilir.

Diğer etek modeli ise çiçekli eteklerdir. Kısa ve düz renk bir gömlek ile çiçekli etek çok şık duracaktır. Çiçekli etekler karışık renkli olduğundan, gömleğinizi desenin içerisinde bulunan bir renkten tercih edebilirsiniz. Örneğin eteğinizde kırmızı, turuncu, pembe ve beyaz çiçekler varsa, turuncu bir gömlek tercih edebilirsiniz.

Gömlek Şort Kombinleri

Sıcak yaz günlerinde gömlek en çok tercih edilen giysilerden birisidir. Bol kesim, yarım kollu ya da kolsuz gömlek modelleri sık sık giyilir. Kot şort, siyah şort, beyaz şort ya da kumaş şort modelleriyle herhangi bir yazlık gömleği kombin yapabilirsiniz. Yırt kot şortlar da çok trenddir. Crop gömlek modellerinin göbek kısmını küçük bir düğüm yapabilirsiniz. Böylece hem rahat hem de şık görünürsünüz.

Yüksek Bel Pantolon Gömlek Kombini

Yüksek bel pantolonlar en popüler pantolon modelleri arasındadır. Siyah ya da kot modeller sıklıkla tercih edilir. Bunun yanı sıra paçası İspanyol model olan pantolonlar da çok revaçtadır. Gömleğinizi içine sokarak yüksek bel pantolon kombini yapabilirsiniz. Yüksek bel pantolonlar boyunuzu uzun ve vücudunuzu olduğundan zayıf gösterir.

yüksek bel kombinleri

Gömlekle en uyumlu yüksek bel pantolon modelleri arasında bir de kumaştan imal edilen yüksek bel pantolonlar vardır. Siyah, lacivert, pembe, kırmızı, beyaz, gri, füme, mor ve daha pek çok renkte yüksek bel kumaş pantolonlar ile gömlek kombini yapılabilir.

Gömlek Ve Siyah Tayt Uyumu

Siyah tayt kesinlikle vazgeçilmez ve çok rahat bir parçadır. Tayt giymek isterseniz, biraz uzun gömlekleri tercih etmek isteyebilirsiniz. Taytlar dar olduğu için çoğu kadın rahatsız olabiliyor. Tunik kesimli gömlekler taytla çok uyumludur. Ancak gömleğin çok da uzun olmamasına özen gösterin çünkü çok uzun bir gömlek sizi sıkacaktır. Uzun, bilekte biten, transparan detaylı ya da sporcu tayt modellerini gömlekle birlikte giyebilirsiniz.

Gömleğinize uygun bir model seçtiğiniz sürece, her kombin güzel olacaktır. Tunik gibi gömleklerle dar taytları kombinleyin. Pantolonlar ve eteklerle kombin yaparken ise, gömleğinizi pantolonunuzun ya da eteğinizin içine sokun. Böylece çok şık olabilirsiniz. Aksesuar konusunda genelde küçük çantalar, kemer ve çantaya uygun ayakkabı kullanın.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu