Bayan Spor Giyimlerde En Çok Tercih Edilen Dört Renk

Renk seçimi herkesin zevkine göre değişir. Ama hem modaya uymak hem de şık bir spor kombin oluşturmak için bazı renkler öne çıkabilir. Bu yazıda bayan spor giyimlerde en çok tercih edilen dört renk konusunda ve en şık spor kombinleri yapma konusunda bazı önemli bilgiler bulabilirsiniz.

Spor Giyim Nedir?

Spor bir tarza sahip olan kadınlar sadece eşofman altı ya da tişörtle sınırlı bir giyim tarzını yansıtmaz. Spor giyim seçilen her bir parçayla farklı bir kombinin yapılabileceği bir giyim tarzıdır. Bazen jean bir pantolon ya da bazen farklı model etekler de bu tarza eşlik edebilir.

Önemli olan tarz konusunda biraz bilgi edinmek ve en beğendiğiniz parçaları doğru bir şekilde birleştirebilmektir. Bu tarzın en önemli parçalarından birisi de spor ya da sneaker ayakkabı seçimidir. Hem ayakkabı hem de spor kıyafetlerde hangi renkleri kullanabileceğiniz de başlı başına bir uzmanlık sorusudur.

Jean Pantolon Seçimi

Spor giyimde alt giyim olarak en çok kullanılan paralardan birisi de jean pantolonlardır. Hem zevkinize göre hem de farklı mevsimlere göre birden fazla jean pantolonunuz olursa çok daha rahat edebilirsiniz. Yaz için açık renk kış ve bahar ayları içinse daha koyu renk pantolonlar bulundurabilirsiniz.

Bacak boyu uzun olanlar daha rahat pantolon seçimi yaparken bacak boyu konusunda sıkıntı yaşayanlar da son yılların en gözde jeanleri olan yüksek belli jeanlerden satın alabilir. Spor giyimin en önemli parçalarından birisi olan jean pantolonların rengine göre diğer renkleri de seçmek gerekiyor. Bu yüzden pantolon alırken sevdiğiniz tonlara uyup uymadığını da değerlendirmeniz gerekiyor.

Eşofman Altı Seçimi

eşofman altı artık gündelik hayatta ve hatta bazen ofiste bile giyilen yaygın bir kullanım alanına sahip .Spor giyinmeyi seven kadınlar da özellikle son yılların yırtık detaylı ve geniş paçalı eşofman altlarına bir göz atmalıdır. Bunlar arasında en beğenilen renk genel olarak açık ya da gri tonlardır.

Eşofman altı seçimi

Yine yüksek belli eşofman altları da son yıllarda çok modadır ve yine bacak boyu problemi olan kadınların yardımına yetişir. Gri renkli bir eşofman altı aldıysanız da mutlaka ayakkabı seçiminize dikkat etmeniz gerekebilir.

Spor Ayakkabıda Beyaz Modası

Spor ayakkabı seçerken hep koyu renklere başvurmayın. Koyu renkli kıyafetler satın almak bazı durumlarda kurtarıcı gibi görünür ve pek çok kadının tercih ettiği bir yöntemdir. Ama unutmayın ki modaya da biraz uyum göstermek şık bir kombin için gerekli olabilir. Moda deyince de spor ayakkabı da en çok beğenilen renk son dönemde beyaz ve açık tonlar olmuştur.

Eğer dolabınızda beyaz ya da beyazla birlikte açık pastel tonlarda bir ya da iki ayakkabınız olursa spor giyimde her zaman rahat edersiniz Öncelikle beyaz ya da açık renk ayakkabıları sanıldığının aksine daha kolay kombin yapabilirsiniz.

Bu tarz ayakkabılar hem açık renk eşofman altları hem de jean pantolonlarla uyum sağlar. Hatta uzun ve şık bir eteğin altına da sneaker modeli daha düz tabanlı bir spor ayakkabı ya da daha geniş ve yüksek tabanlı bir spor ayakkabı ile kombin yapmak mümkündür.

Gri ve Antrasit Tonlar

Eşofman altı ya da jean pantolon deyince akla gelen ve en çok öne çıkan renklerden birisi gri tonlarıdır. Açık griden antrasit renklere doğru ilerleyen gri renkler skalası spor giyimde en çok işinize yarayacak olan renklerden bazılarıdır.

Bayan spor giyim modelleri

Gri tonları mavi ya da pembe tişörtlerle kombinlemek çok rahattır. Koyu griye yakın olan antrasit tonu ise spor giyimde herkesi rahat ettirir. Hem ayakkabı seçerken hem de tişört seçerken koyu gri bir seçim yaparsanız geri kalan parçaları daha rahat kombin yapabilirsiniz.

Haki Tonları

Kadın spor giyiminde yazının buraya kadarki bölümünde size önerdiğimiz iki renk öne çıkıyor. Bunlar da beyaz ve gri oldu. Öncelikle belirtmek gerekiyor ki jean pantolonlar her ne kadar mavi ve indigo tonlarında olsa da spor giyimde çok fazla lacivert ve mavi renkleri tercih etmek çok kullanışlı olmayabilir.

Eğer özellikle mavi renk seven birisi değilseniz lacivert ya da mavi tonlarını sadece pantolonlarda kullanmanız daha iyi olacaktır. Ama haki ve yeşil tonları hem pastel hem de daha yumuşak bir ton verdiği için spor giyimde daha rahat etmenizi sağlayabilir.

Mesela haki tonlarında spor ayakkabı ya da sneaker bulmak hem rahattır hem de çok sayıda renkli tişörtle bu renk de uyum sağlayabilir. Bu yüzden siyah ya da koyu mavi gibi daha sert tonlar yerine haki renkli seçimler yapmanız sizi rahatlatabilir.

Spor Giyiminde Siyah Tercihi

Siyah her zaman kurtarıcı bir renk gibi gözükür. Ama aslında siyahla uyum sağlayan kıyafet ve ayakkabı seçmek çoğu zaman daha zordur. Siyah giyim en çok gece kıyafetlerinde tercih edilmelidir. Eğer çok geniş bir dolabınız ve gardırobunuz yoksa spor giyimde siyah sizi kurtarmayabilir. Jean pantolonlarla uyum sağlasa da spor giyimde siyahı sadece mont ya da kısa ceketler gibi üst giyimle sınırlı tutun. Bu şekilde bir tamamlayıcı olsa da siyah pantolon, siyah tişört ya da siyah ayakkabı kombini çok daha zor olacaktır.

Spor Giyimin Dört Rengi

Yazının sonuna gelirken şöyle bir hatırlatma yapmak isteriz. Spor giyiminde pastel ve yumuşak tonlar sizi rahatlatır. Bunlar arasında açık gri ya da beyaz tonları olduğu kadar diğerlerini siz tamamlayabilirsiniz. Açık gri eşofman altlarını ya da beyaz spor ayakkabılarınızı pek çok şeyle birlikte rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Haki de her zaman spor giyimin güzel renklerinden birisidir ve çok tercih edilir. Diğer renk olarak da koyu gri ya da antrasit seçebilirsiniz. Bu rengi de son dönemin ve her dönemin favorilerinden olan pembe tonları ya da koyu yeşille birlikte kullanmanız rahat olur. Bayan spor giyim deyince akla gelen ilk renkler açık ve koyu gri, beyaz ve hakidir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu