Az Harcayarak Şık Görünmek

Alışveriş yapmayı sevenler illa ki vardır. Fakat kıyafet alışverişi mutlaka yapmamız gerekir. Sevsek de sevmesek de. Ama alışveriş yaparken ciddi ödemeler yapıyoruz. Hatta marka takıntısı olan kişiler için durum bir hayli daha zordur diyebiliriz. Peki, neden hem paramızı az harcayarak hem de harika görünmeyelim? İşte bu yazımızda size bütçenizi aşmadan istediğiniz giyim dolabını oluşturmanıza yardımcı olacak bazı tavsiyelerde bulunacağız.

Unutmayın ki, şık olmak için çok para harcamaya gerek yok veya marka kıyafetler almak zorunda da değilsiniz. Pahalı markalardan giyinerek kombin yapamayan kadınlar var. Çok pahalı markalardan giyinmelerine rağmen o kıyafetlerin marka olduğunu bile anlamazsınız. Bazı durumlarda da bazı kadınlar çok ucuza öyle parçalar alır, onları öyle kombinler ki ünlü bir modacının elinden çıkmış gibi hissedersiniz. Kısacası güzel ve şık görünmek için, stil sahibi olabilmek için servet harcamanıza gerek yok. Evdeki parçalarınızla ya da ucuza alacağınız kıyafetler ile de şık olmak gayet mümkün!

Şık ve tarz görünmekte önemli olan paranın çokluğu değil, zevk ve yaratıcı düşünmektir. Modaya uygun parçaları ve renkleri takip etmek çok önemlidir. Siz de bazı stil ipuçlarına ayak uydurarak gardıroplarınıza doğru yatırımlar yapabilirsiniz. Önemli olan neyi ne zaman, nereden alacağınızı ve nasıl kombinleyeceğinizi bilmenizdir. Üstelik bunu istediğiniz belli markalardan kıyafetler alarak da ucuza mal edebilirsiniz. Yeter ki doğru zamanı bekleyin ve sezonu bilin.

Unutmayın ki, moda reklamlarında görmüş olduğunuz o pahalı kıyafetler veya elinize verilen tonlarca para, sizi tek başına stil sahibi yapmaya yetmez. Siz de kendi yaratıcılık, hayal gücü ve zevkinizi ortaya koymalısınız. Bu yüzden bu yazımızda sizlere az para harcayarak nasıl şık olunabileceğinizi göstermek istedik.

Görünümünüze Karar Verin!

Öncelikle kendiniz şunu sorun “gerçekten istediğim görünüm nedir?”. Sizde fark ettiyseniz insanlar bir tane pahalı üst parça istemelerine rağmen alışveriş yaparken gördükleri ucuz parçaları sepetlerine atıveriyorlar. Bu duruma tamamen psikolojik diyebiliriz. Ya da çok sevdikleri bir şey görüyorlar ama çok pahalı diye almıyorlar. Sonuç olarak ise daha az hoşlarına giden daha çok sayıda kıyafet alıyorlar. Fakat bize göre durum biraz farklı. Alışverişe çıktığınızda ucuz alma dürtünüzü bastırmalı ve istediğiniz şeyleri almaya odaklanmalısınız.

Alışverişten Önce Gardırobunuza Göz Atın

Alışverişe başlamadan önce gardırobunuzda nelerin olup olmadığını kontrol etmenizi tavsiye ediyoruz. İlk olarak mevcut kıyafetlerinizi gözden geçirdikten sonra alışveriş için kafanızda çoğu şey daha da netleşecektir. Üzülerek kabullenmeliyiz ki, kadınlar olarak kıyafetlerimizi giysek de giymesek de alışverişin heyecanı ile bir sürü kıyafet alabiliyoruz. Hatta geleceğe dönük düşünce içerisine girerek kıyafet almamız da mümkün. Örneğin zayıflarım belki deyip bedenimize olmayan kıyafetleri bile alıyoruz. Yani illaki kıyıda köşede görmediğiniz, bir senedir giymediğiniz, etiketini dahi açmadığınız birkaç kıyafetiniz dolabınızdan çıkar. Sizden yapmanızı istediğimiz şey bütün kıyafetlerinizi gözden geçirmek. Hangisini giyiyorsanız veya giyecekseniz onları ayırın. Kullanmadığınız kıyafet ve aksesuarları da dolaptan çıkartın. Hatta “kullanmayacaktımsa neden aldım?” diye kendiniz sinirlenebilirsiniz  Hangi kıyafetleri hangileriyle kombinlerim diye plan yapın. Bir sonraki adımınız olan alışverişe artık hazırsınız.

Eskileri Paraya Dönüştürün

Bir önceki başlıkta dolabınızı incelediniz. Artık giymeyeceğiniz veya hiç dokunmadığınız ve kurtulmak istediğiniz parçaları bir kenara ayırdınız. Bu parçaları ne yapabilirim diye düşünürseniz eğer işte çözüm! Bunları satabilirsiniz. İkinci el online mağazalarında veya tanıdıklara uygun fiyatlarla satabilirsiniz.

Bu şekilde satış yapmak için bir sürü online mağazalar mevcut. Bunun ile ilgilenen sosyal medya sayfaları bulunmaktadır. Özellikle de çantalar epey para kazandırıyor. Hiç satılmayanları da arkadaşlarınıza hediye edebilirsiniz.

Şimdi ise dolabınızı temizlediniz. Biraz da para kazandınız. O zaman bir sonraki başlığa geçebiliriz.

Alışverişe Klasiklerden Başlayın

Alışverişten önce kafanızdaki dolap için gereken giyim kuşam malzemelerinin bir listesini yapın. Kıyafetlerinizden başlayarak aksesuar parçalarına kadar her şey olabilir. Unutmayın ki, üzerinize uyan kaliteli kıyafetler ile dolu küçük bir dolap her zaman içi ucuz ve eski, üzerinize bir türlü oturmayan ve yakışmayan parçalarla dolu dev bir dolaptan daha güzel görünmenizi sağlayacaktır!

Ne alacağınız konusunda kara kara düşünüyorsanız klasik parçalara odaklanın. Moda olan parçalar ile bunları kombinleyin. Örnek vermemiz gerekir ise bir kadın için güzel siyah bir elbise klasik bir kıyafettir. Bu klasikliği moda olan kordon örgü bir atkı ve sarkaç zincirli küpeler ile süsleyebilirsiniz. Elbette ki, klasik tarzdaki parçalar sizin tarzınıza bağlıdır. Bize göre klasikler her zaman giyebileceğiniz şeyler olarak ele alınmalıdır. Defalarca yıkanabilecek şeyler. Dolabınızdaki parçaları bir araya getiren şeyler.

Bütçe Ve Şıklık

Alışverişin en kötü yanı ise ne kadar harcayacağınıza bir sınır koymakta zorlanmaktır. Her ay bütçenizde başka şeylerden ödünç vermeden ne kadar harcayabileceğinizi belirleyin. Kıyafet veya aksesuarlarınız için daha fazla paraya ihtiyaç olduğunu mu düşünüyorsunuz? Diğer tüm harcamalarınızı göz önünüze getirin. Yaptığınız bu alışveriş ve diğer harcamaların sizin için bir ihtiyaç mı yoksa hakikaten de bir zorunluluk mu olduğunu kararlaştırın. Bütün o kablo TV kanallarına ihtiyacınız olup olmadığını düşünün veya o kıyafet parçaları almak için dışarıda daha az yiyip evde basit atıştırmalıklar ile idare etmeye değer mi? Bunları değerlendirmeniz de fayda var.

İnternet Alışverişi

Mağazaya giderek alışveriş yapmak yerine internetten alışveriş yapmaya öncelik vermeye çalışın. Çünkü internette bazen müthiş fırsatlar yakalayabilirsiniz. Özel sezon indirimleri, mevsim indirimleri bazen de online harcama limitine göre özel indirimler ile işinizi daha da kolaylaştırabilirsiniz. İnternetten alışveriş bedenlerini tam olarak bilen kişiler için oldukça avantajlıdır. Hem mağazaları tek tek gezmeye gerek kalmıyor hem de kabinlerde kıyafetleri denemekle uğraşmıyorsunuz. İnternetten alışveriş yapmak çoğu zaman işe yarar. İster özel alışveriş sayfa ve uygulamaları olsun isterse de butiklerin kendi sayfaları. Önemli olan sevdiğiniz markaların indirimlerini takip etmek. Melike Tatar online mağazasında da alışverişinizi eğlenceli hale getirebilirsiniz. Üst düzey kaliteli ürünler ve avantajlı fiyatlar ile online mağazamıza sizleri bekliyoruz.

Mağaza Alışverişi

Evet bir önceki madde de online alışverişin faydalarından bahsettik. Ancak beden ölçüleri bilgilerine tam hakim olmayan ve alışverişi mağaza da tercih edenler olabilir. Bu durumda mağazadan alışveriş yapmanız daha mantıklı olacaktır. Aynı bahsettiğimiz indirimleri mağaza ve butiklerde de yakalayabilirsiniz. Önemli olan liste yapmaktı. Listenizi alın ve alışverişe çıkın.

Eğer beyaz bir üst veya siyah bir kolsuz yelek gibi temel kıyafetlere ihtiyacınız var ise, fiyatları ortalama seviyede olan mağazaları tercih edin. Bunun yerine mağaza ve butiklerdeki indirimleri de takip edebilirsiniz. Eğer özel durumlarda giyilecek özel parçaların peşindeyseniz, büyük marka ve butiklerin özellikle indirim reyonlarını veya sezon sonunu tercih etmeye çalışın.

Şimdi size bazılarınızın karşılaşa bileceği veya karşılaşmış olduğu bir durumdan bahsedeceğiz. Çok şık giyinen arkadaşlarınızın birçoğu kimi zaman tam aradığınız şeyi bulabildiğiniz, kimi zaman da işe yarar hiçbir şey bulamadığınız o mağaza ve butikleri sıklık ile geziyorlar. Fakat siz arada sırada bir gittiğiniz bu mağazalar için “buralarda işe yarar bir şey yok” diye düşünebilirsiniz. Unutmayın ki, indirimleri ve özel parçaları kaçırmamak için sıkı takip etmeniz lazım. Arada bir yapılan alışveriş takibi ile bunu gözetleyemezsiniz.

Nakit Para ve Arkadaş İle Alışverişe Gidin

Alışveriş zamanı kendinizi bu duruma kaptırarak bütçenizi kontrol edemiyor musunuz? O zaman bu madde de sizlere tavsiyelerimiz var. Eğer alışveriş listenize sadık kalamıyor veya bütçenizi aşmaya eğilimli biriyseniz, alışverişe giderken sizi hizada tutacağına inandığınız bir arkadaşınızı da yanınızda götürün. Unutmayın bunu başaracağına inandığınız bir arkadaş olsun ki aksine sizi daha da yoldan çıkarmasın. Alışveriş listenize sadık kalmak oldukça önemlidir!

Yanınıza nakit paranızı alın. Alışverişe gelmeden önce ne kadar para harcamak istediğinizi belirleyin ve cüzdanınıza sadece o miktarda para koyun. Kesinlikle ama kesinlikle kredi kartınızı evinizde bırakın.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu