Birbirinden Şık Abiye Model ve Fiyatları

Her yaştan kadının gözdesi olan abiyeler son zamanlarda sıklıkla tercih edilir hale geldi. Bunun en büyük sebepleri fiyatının uygun olması, hemen hemen her özel günde giyilebilmesi ve farklı modellerinin bulunması. Birbirinden şık abiye model ve fiyatları her yerde karşılaşabileceğiniz türden. Peki hangi abiye modelleri tercih edilmeli ve fiyatları ne kadar?

Abiye Nedir?

Abiyeler, genellikle özel günlerde giyilen abartılı ama bir o kadar da dikkat çekici kıyafetlerdir. Bu kıyafetlerin en dikkat çekici yanı gözde renklerde olabilmesidir. Model ve renk skalası bakımından geniş olan bu kıyafetleri doğum günlerinde, düğünde, özel yıldönümlerinde giymeniz mümkündür. Ortama uygun çeşitli modelleri bulunur ve bunlar arasında kısa ve uzun gibi bilinenleri vardır.

Hangi Abiye Modelleri Tercih Edilir?

Abiye modellerinin en tercih edilenleri arasında düğün, parti, günlük, mezuniyet, davet ve tatil vardır. Örneğin parti elbiseleri straplez, dantel, püsküllü, payetli, jakarlı anvelop olabilir.

Abiye Modelleri

Bunlar arasında mavi, beyaz ve pembe en sık tercih edilenler arasındadır. Davet elbiseleri arasında pul işlemeli maksi elbise, volanlı maksi elbise, saten krep elbise gibi modeller vardır. Düğünde ise maksi elbise, dantelli v yaka elbise tercih edilir. Birbirinden şık abiye model ve fiyatları incelemeniz mümkündür.

Abiye Tercihi Yaparken Dikkat Edilecekler Nelerdir?

Abiye tercihi yaparken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır.

Bunlar arasında en önemlileri şu şekilde sayılabilir:

  • Giyeceğiniz ortama uygun modelde bir abiye tercihi yapmalısınız.
  • Kahverengi, siyah gibi enerjiyi korumaya yönelik olan renkleri gece seçmelisiniz.
  • Boyunuza uygun elbise dikimi yaptırmalısınız.
  • Kullanacağınız aksesuarlar yalnızca küpe ya da yalnızca kolye olmalı. Yoksa göz yorabilir.
  • Son olarak farklı kişilerin yorumlarını da dikkate alarak ortaya güzel bir sonuç çıkartabilirsiniz.

Bu gibi durumları dikkate alarak yapacağınız abiye seçimlerinde herhangi bir sorun yaşamamış olacaksınız. Üstelik sizin için en iyisi halihazırda seçilmiş olacak.

Abiye Model Fiyatları

Kimi abiyelerin fiyatları her zaman uygun olmayacağından satın almadan önce fiyat araştırmasına girişmelisiniz. Kiralık olarak da kullanabileceğiniz bu elbiseler yaklaşık 300-400 TL’den başlamalı. En fazla ise 1000 TL vermelisiniz. Sürekli kullanmanızın mümkün olmadığı bu elbiseleri seçerken uygun fiyatlı olanına dikkat etmelisiniz. Bazı elbise modellerinin fiyatları ise halihazırda yüksek olduğundan tercihinizi ondan yana kullanmak istemeyebilirsiniz.

Abiye Modelleri ve Fiyatları

Örneğin midi boy elbiselerin mini boy elbiselere göre fiyatları daha uygundur çünkü talep daha azdır. Kişiler mezuniyet ya da balo gibi özel günlerde bu kıyafetleri 400 TL ile 900 TL arasında döneme göre değişebilen fiyatlarda alırlar. Ayrıca bu dönemler yaklaşmadan yaklaşık 2-3 ay önce abiye elbise araştırması yapmanız sizin için faydalı olacaktır.

Neden Abiyeleri Tercih Etmelisiniz?

Özel günlerde kolay temizlenmesi ve uygun fiyatlı oluşuyla bilinen abiyeler bazı sebeplerden dolayı tercih edilir. Bunlardan biri her yerde bulunuyor olması, diğeri ise farklı renk ve modellerinin bulunuyor olmasıdır. Her kişiye uygun olarak üretilebilen abiyeler sarı, kırmızı, siyah, beyaz, mavi ve kırmızı gibi renklerde üretilir. Üstelik midi boy, mini boy ve maksi boylarda; her yaşa göre seçim yapılabilir. Pullu, tüllü, dantelli ve çiçekli gibi farklı modelleri olabilir. Abiyeleri bu kadar çok modelinin olmasından dolayı tercih edebilirsiniz

Abiyeler Nerelerde Kullanılır?

Farklı renk ve desenlerdeki abiyelerin kullanım alanları oldukça geniştir. Tanıdık birinin düğününde, yıldönümlerinde, tatillerde, randevularda, nişanlarda, davetlerde, galada ve kınada kısacası her yerde kullanmanız mümkündür. Peki, nasıl tercih edebilirsiniz? Bazen kırmızı pullu bir midi boy abiye, bazense çiçek desenli beyaz bir abiye tercih edebilirsiniz.

Gününüze ve ruh halinize bağlı olarak ayakkabınızla uyum yakalayacağınız harika elbiseler kullanmanız mümkündür. Bununla birlikte kullanacağınız harika aksesuarlar da bulunur. Örneğin küçük bir saat, yine küçük gümüş bir küpe ya da bileğinizi ince gösterecek narin bir bilezik kullanabilirsiniz. Harika dokunuşlar yaratmak için önce aksesuarlarınızı ve sonra zevkinizi tanımanız gerekir.

Hangi Abiye Nasıl Aksesuarlarla Kullanılır?

Aksesuarlarınızı kıyafetinizin rengi ile bütünleşmiş halde kullanmak yapacağınız ilk şey olmalıdır. Bununla beraber şık olmak isterseniz daha zarif bir kolye, gül renkli bir küpe tercihinde bulunabilirsiniz.

Abiyenizin boyutu midi boy ise daha kısa bir kolye tercihi yapabilirsiniz. Kullandığınız aksesuarların boyutuna göre elbiseniz daha dikkat çekici hale gelebilir. Kıyafetiniz çok desen içeriyorsa daha sade aksesuar tercihi yapabilirsiniz.

Dekolte kıyafetlerde uzun sallantılı kolye tercihi ve papatya desenli bileklikleri kullanabilirsiniz. Her şeyin tamamen kendi zevkinize kaldığını unutmayın ve önceden bu konularla ilgili yapabildiğiniz kadar çok araştırma yapın. Kıyafetleri yerine göre giyinmek önemlidir.

Abiye Fiyatlarında Öneriler

Abiye tercihi yapmadan önce fiyatları hakkında bilgi sahibi olunması gerekir. Ortalama kiralık bir abiye 300 TL ile 1000 TL arasında olacaktır.

Tesettür Abiye

Ancak kaliteli bir abiye satın almak istiyorsanız 6000 TL’ye kadar olan fiyatlarla karşılaşmanız pek de şaşırtıcı olmayacaktır. Unutmayın her zaman en pahalısı en iyisi demek değildir. Hakkında araştırma yapmadan satın almamanız önerilir.

Hangi Renkler Tercih Edilmeli?

Abiyelerde en sık tercih edilen renkler arasında beyaz, siyah, mavi, kırmızı ve pembe vardır. Bu renkler gece elbiseleri olarak kullanılsa da gündüz mezuniyet gibi yerlerde de tercih edilebilir. Dikkat edilmesi gereken nokta aksesuar ve ayakkabı uyumunun olmasıdır, yoksa abiyenin kullanılması hiçbir anlam ifade etmez.

Bu renkler dışında bej, ekru ve bordo gibi görülmesi alışılmadık renkler kullanılabilir. Fakat bu renklerde ayakkabı bulunması zor olacağından gece elbiselerinde siyah kullanılması gerekir. Gündüz tercih edilmesi durumunda beyaz ayakkabı ve aksesuarlar kullanılabilir. Mekanın içeride ya da dışarıda olması önemlidir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu